Ex-partner opgepakt na vondst lijk in kanaal bij Nederweert

© Nederweert24

Nederweert -

Een 63-jarige man is door de Duitse politie opgepakt omdat hij betrokken zou zijn bij de dood van zijn ex-vrouw. Haar lichaam werd vorig jaar september gevonden in het kanaal Wessem-Nederweert.

Redactie

De man woont in Spanje maar werd bij een bezoekje aan het Duitse Solingen aangehouden, zo laat de Duitse politie woensdag weten. Hij is inmiddels aan de rechter voorgeleid en blijft voorlopig vastzitten. Justitie in Wuppertal, waar Solingen onder valt, meldt dat het onderzoek nog in volle gang is.

De identiteit van de vrouw bleef na de vondst in het kanaal lange tijd onbekend. Acht maanden nadat een schipper haar levenloze lichaam zag drijven, meldde een familielid zich bij de politie in Solingen om een 57-jarige vrouw als vermist op te geven. Justitie wist de vermissing te koppelen aan de vondst bij Nederweert waarna het bleek te gaan om Iwona Ochman die na een bezoek aan een overheidsinstantie in september spoorloos verdween.

De Duitse justitie gaf destijds al aan sterke aanwijzingen te hebben voor een misdrijf. Wat de link is tussen de vrouw uit Solingen en de vindplaats bij Nederweert, is nog onduidelijk.

Lees ook: Waarom de politie de lugubere foto’s van een ongeïdentificeerde dode vrouw in het kanaal Wessem-Nederweert publiceerde