Slagwerkensemble KOH Eijsden en Big Band Beeg geven cross-over concert ‘Percussion meets BigBand’

Big Band Beeg bij zijn 25-jarig bestaan in 2011. © Ermindo Armino

Eijsden -

Het slagwerkensemble van de Koninklijke Oude Harmonie van Eijsden en Big Band Beeg bundelen hun krachten op 5 november, in concert ‘Percussion meets BigBand’ in de theaterzaal van het conservatorium Maastricht.

Redactie

Het concert is een unieke en verrassende fusie van twee op het eerste gezicht totaal verschillende muziekstijlen. Het slagwerkensemble staat onder leiding van Henrico Stevens en Big Band Beeg uit Grevenbicht onder leiding van Richard Didden.

Het repertoire bestaat uit lichte muziek, waarvan een deel speciaal voor dit project gearrangeerd is door solisten van (inter)nationaal topniveau: Dave Vreuls (trompettist Danish Radio Big Band, werkte samen met WDR BigBand en Metropole orkest), Vincent Houdijk (jazz-vibrafonist, werkte o.a. samen met Kyteman en Eric Vloeimans, bekend van North Sea Jazz) en Richard Didden (trompettist werkte samen met Simply Red, Bee Gees en Simple Minds).

Het concert kwam mede tot stand door financiële steun van het VSB Fonds en Prins Bernhard cultuurfonds.

De aanvang is 19.30 uur, kaarten à 12,50 euro zijn te koop aan de avondkassa en nog deze donderdag- en vrijdagavond in de foyer van de Koninklijke Oude Harmonie, aan de Prins Bernhardstraat 4 in Eijsden. Of per e-mail via secretaris@koheijsden.nl of info@bigbandbeeg.nl.