Barcelona-verdediger Gerard Piqué stopt abrupt met voetballen

Gerard Piqué  © ANP / EPA

Barcelona -

Barcelona-verdediger Gerard Piqué heeft zijn afscheid aangekondigd. De Spaanse international speelt zaterdag al zijn laatste wedstrijd tegen UD Almería.

Redactie

Drie dagen later komt Barcelona nog één keer in actie voor de winterstop, als het op bezoek gaat bij Osasuna. Piqué kondigde in 2018 al zijn afscheid aan bij de nationale ploeg, zodat hij niet voor Spanje zal uitkomen tijdens het WK in Qatar.

„Ik wil graag zeggen dat ik heb besloten dat nu het moment is om deze reis te beëindigen”, sprak Piqué in een filmpje op sociale media. „Ik heb altijd gezegd dat er geen andere ploeg zou zijn na Barcelona. En zo zal het zijn. De wedstrijd van zaterdag zal mijn laatste in het Camp Nou zijn.”

© ANP / AFP

De 35-jarige Piqué speelde vrijwel zijn gehele leven voor Barcelona, afgezien van een periode bij Manchester United en Real Zaragoza aan het begin van zijn professionele carrière. Vanaf 2008 was hij een vaste waarde bij de Catalaanse club waar hij tevens een groot deel van de jeugdopleiding doorliep.

Dit seizoen kwam Piqué minder aan bod. Hij speelde vijf competitieduels en vier wedstrijden in de Champions League.

Piqué werd acht keer landskampioen met Barcelona, veroverde zeven Spaanse bekers en won drie keer de Champions League. Op zijn palmares staan ook de Premier League-titel en de Champions League van 2008 uit zijn tijd bij United.

De 102-voudig international werd met Spanje wereldkampioen in 2010 na de gewonnen finale tegen Nederland, waarna twee jaar later de Europese titel volgde.

Piqué in de achtervolging bij Arjen Robben in de door Spanje gewonnen WK-finale in 2010.  © ANP / AFP