Gemeente Roerdalen maakt een rondje langs de supermarkten in alle dorpen

Foto ter illustratie. © ING Image

Sint Odiliënberg
Silke van Deelen

Gemeente Roerdalen maakt zaterdag 12 november een rondje langs de supermarkten in alle dorpen om meningen te inventariseren over wat er goed gaat en waar nog verbetering nodig is qua mobiliteit.

De gemeente werkt aan een nieuw mobiliteitsplan. „In dit plan leggen we keuzes op het gebied van verkeer en vervoer voor de komende vijf jaar vast. Keuzes die ervoor moeten zorgen dat we ons veilig en vlot kunnen blijven verplaatsen. En die ervoor zorgen dat het prettig wonen blijft in onze dorpen”, aldus een woordvoerder van de gemeente.

Inwoners kunnen met de medewerkers van de gemeente en bureau Kragten in gesprek over hoe zij denken over mobiliteit. Wat vinden zij belangrijk? Meer plekken om fietsen te parkeren bij de bushalte? Aandacht voor de verkeersveiligheid bij scholen? Beter openbaar vervoer? Meer parkeerplaatsen of liever ruimte voor groen? Fietspaden met verlichting of liever veilige stoepen bij voorzieningen voor ouderen?

De gemeente is van 09.30 tot 11.30 uur in Melick en Herkenbosch bij de Jan Linders, van 12.00 tot 14.00 uur in Sint Odiliënberg bij de Plus en in Vlodrop bij de Aldi en van 14.30 tot 16.00 uur in Montfort bij de Coop (Kampweg 4) en in Posterholt bij de Plus.

Wil je alle Plus-artikelen lezen?

Dagelijks publiceren we meer dan 100 Plus-artikelen op onze site & app. Nieuws, achtergronden, analyses, reportages, interviews en columns. Word nu digitaal abonnee en kies voor een jaar lang korting of maandelijkse flexibiliteit.

Kies digitaal