Op één huishouden na heeft iedereen weer gas in Landgraaf

© Annemiek Mommers

Landgraaf -

Een huishouden in Landgraaf moet het nog een dag langer zonder gas stellen. De overige bijna 170 klanten hebben wel weer gas.

Redactie

Enexis probeert sinds zondag met man en macht de gaslevering weer te herstellen. Afgelopen zondag kwam door een leidingbreuk water terecht in de gasleiding.

De leidingen zijn inmiddels voor een groot deel schoongemaakt. Daarna zijn monteurs bij bewoners langs geweest om de gasleidingen te ontluchten. Alle klanten die thuis waren, hebben weer gas. Bij de overige klanten heeft Enexis een brief achtergelaten met instructies.

Douchen

Bij één adres aan de Hoogstraat (tussen de Pleistraat en de Provinciale Weg) is de gaslevering nog niet hersteld. Enexis hoopt vrijdag ook deze laatste klant weer van gas te voorzien. Daarvoor moet de gaslevering bij tien andere woningen tijdelijk worden onderbreken. De bewoners van deze woningen zijn inmiddels per brief geïnformeerd.

Monteurs van Enexis zijn donderdag eerder gestopt omdat ze de afgelopen week meer dan 12 uur per dag gewerkt hebben.

Lees ook: Stukje Landgraaf is dagenlang van het gas af, maar niet vrijwillig: ‘Kommetje warm water als alternatieve douche’

Omdat iedereen vrijdag weer thuis kan douchen, worden de noodvoorzieningen in de loop van de middag weer weggehaald. Volgende week controleren monteurs van Enexis uit voorzorg nog of er elders in Landgraaf water in de gasleidingen zit. Daarvoor zijn nog graafwerkzaamheden nodig. Tijdens de controle kan iedereen gewoon over gas beschikken.

Wil je alle Plus-artikelen lezen?

Dagelijks publiceren we meer dan 100 Plus-artikelen op onze site & app. Nieuws, achtergronden, analyses, reportages, interviews en columns. Word nu digitaal abonnee en kies voor een jaar lang korting of maandelijkse flexibiliteit.

Kies digitaal