Smeulende steigerplank zorgt voor ontruiming van Clauscentrale Maasbracht

© Track’88

Maasbracht -

Personeel van de Clauscentrale in Maasbracht stond vrijdagmorgen korte tijd op straat vanwege een brandmelding. De oorzaak was een smeulende plank van een steiger.

Volgens een woordvoerder van de Veiligheidsregio Limburg Noord ging het om een klein incident. Bij een gasturbine was een steiger gebouwd. Een plank van de steiger stond iets te dicht op een onderdeel van de turbine en werd daardoor zo heet dat de plank ging smeulen. Medewerkers konden met een brandblusser een ernstiger probleem voorkomen. Toen de brandweer kwam, was de het gevaar al geweken.

Volgens energiemaatschappij RWE, dat eigenaar is van de Clauscentrale, speelt de energieverwekker een cruciale rol in het Nederlandse elektriciteitsnet. De centrale heeft een vermogen van 1300 megawatt en kan elektriciteit leveren aan zo’n drie miljoen huishoudens.

Sinds twee jaar is de centrale weer in gebruik.

Wil je alle Plus-artikelen lezen?

Dagelijks publiceren we meer dan 100 Plus-artikelen op onze site & app. Nieuws, achtergronden, analyses, reportages, interviews en columns. Word nu digitaal abonnee en kies voor een jaar lang korting of maandelijkse flexibiliteit.

Kies digitaal