Pointer van KRO-NCRV doet journalistiek onderzoek in Zuid-Limburg vanuit pop-upredactie in binnenstad Heerlen

© KRO-NCRV

Heerlen -

Vanuit een pop-upredactie aan de Saroleastraat in Heerlen gaat Pointer, het journalistieke onderzoeksplatform van publieke omroep KRO-NCRV, een maand lang onderzoek doen in Zuid-Limburg. Mensen kunnen hier vier weken binnenlopen en tips geven.

Frank Benneker

Inwoners kunnen vanaf 9 november en tot 3 december langskomen op de tijdelijke redactie aan de Saroleastraat 72 om tips te geven en hun ervaringen te delen. Op basis van deze tips duiken de onderzoeksjournalisten van Pointer in bekende en onbekende dossiers.

Zuid-Limburg

Deze onderzoeken richten zich niet alleen op Heerlen, maar heel Zuid-Limburg. Daarbij wordt nauw samengewerkt met de redactie van Dagblad de Limburger en andere regionale nieuwsmedia. De resultaten van het regionale onderzoek krijgen een landelijk platform in de vorm van diverse online artikelen en een radio- en tv-uitzending.

Lees ook: De Limburger gaat ook in 2022 door met journalistiek onderzoek om misstanden in Limburg aan de kaak te stellen

Het project wordt afgetrapt met een meet-up in het Cultuurhuis Heerlen. Onder leiding van presentator Niels Heithuis wordt gediscussieerd over armoede en Heerlen als centrum van Europa. Hoogleraar wijsbegeerte Gabriël van den Brink verzorgt een presentatie over de kloof tussen de burger en de politiek. Deze meet-up is gratis toegankelijk en begint om 20.00 uur.

Onderzoekstafels

Ook organiseert Pointer op de zaterdagochtenden ‘onderzoekstafels’ waar inwoners samen met de journalisten onderzoek gaan doen. De pop-upredactie wordt woensdag 9 november om 11.00 uur geopend. Heerlen is na Almelo de tweede stad waar Pointer neerstrijkt. In 2023 volgen nog vier steden. Kijk voor meer informatie en aanmelding voor de meet-up en de onderzoekstafels op https://pointer.kro-ncrv.nl/heerlen.

Wil je alle Plus-artikelen lezen?

Dagelijks publiceren we meer dan 100 Plus-artikelen op onze site & app. Nieuws, achtergronden, analyses, reportages, interviews en columns. Word nu digitaal abonnee en kies voor een jaar lang korting of maandelijkse flexibiliteit.

Kies digitaal