Brand bij ggz-instelling in Heerlen snel onder controle: één bewoner gewond

Brand bij ggz-instelling in Heerlen snel onder controle: één bewoner gewond. © Track’88

Heerlen -

Bij een brand die vrijdagmiddag is uitgebroken bij ggz-instelling de Wijerode in Heerlen is één bewoner gewond geraakt. Alle 88 bewoners en vijftien personeelsleden zijn tijdelijk geëvacueerd, vertelt een woordvoerster van de brandweer.

Redactie

De brand brak uit rond één uur op de Kloosterkensweg in Heerlen. De uitslaande brand zou volgens de woordvoerster aan de achterkant van het gebouw hebben gewoed. Door de brand verspreidde de rook zich via de gangen, waarop de hulpdiensten groot alarm sloegen en iedereen evacueerden. De brandweer kwam met groot materieel ter plaatse. Ook stonden er meerdere ambulances bij het gebouw. Inmiddels heeft de brandweer de situatie onder controle.

Brandwonden

Het bleek te gaan om een brand in één van de kamers van het pand waar ggz-instelling Mondriaan Ouderen is gevestigd. De bewoner van de kamer raakte daarbij gewond en is met brandwonden naar het ziekenhuis vervoerd. Over de ernst van de verwondingen is niets bekend. Eén andere bewoner van de kamer was tijdelijk vermist, maar werd al snel teruggevonden op een andere kamer van het gebouw.

Vrijdagavond konden 66 bewoners - na metingen van de brandweer - terug naar hun kamers, de 22 overige bewoners moeten de nacht elders doorbrengen. Voor deze groep is opvang geregeld.

Het is tot nu toe onbekend hoe de brand heeft kunnen ontstaan. Hier wordt onderzoek naar gedaan.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

© Bas Quaedvlieg

© Bas Quaedvlieg