Klimaatactivisten gooien soep tegen Van Gogh-schilderij in Rome

Klimaatactivisten hebben vrijdag soep gegooid tegen een Van Gogh-schilderij in Rome, meldt het Italiaanse persbureau ANSA. Het schilderij hangt in het museum Palazzo Bonaparte en zou de De zaaier heten.

Redactie

Het schilderij is volgens ANSA niet door de groentesoep beschadigd omdat het wordt beschermd door glas. Ultima Generazione (Laatste Generatie) zou achter de actie zitten. Volgens ANSA lijmden activisten van deze groep zich eerder aan een kunstwerk van Sandro Botticelli.

Een ander schilderij van Vincent van Gogh was onlangs in Londen het doelwit van een klimaatactie van Just Stop Oil. Tegen het schilderij met zonnebloemen werd toen tomatensoep gegooid. In Nederland was het Meisje met de parel van Johannes Vermeer onlangs het doelwit van een klimaatactie.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Wil je alle Plus-artikelen lezen?

Dagelijks publiceren we meer dan 100 Plus-artikelen op onze site & app. Nieuws, achtergronden, analyses, reportages, interviews en columns. Word nu digitaal abonnee en kies voor een jaar lang korting of maandelijkse flexibiliteit.

Kies digitaal