28 medewerkers op straat bij ICT-bedrijf Asterisque in Heerlen

© ANP

Heerlen
Frans Dreissen

Zorgsoftware-ontwikkelaar Asterisque uit Heerlen is failliet. 28 medewerkers verliezen hun baan. Eigenaar Marcel Collombon heeft het bankroet zelf aangevraagd.

Het faillissement is onlangs uitgesproken door de rechtbank Gelderland, omdat het bedrijf statutair in Wijchen is gevestigd.

Asterisque is ontwerper van een digitaal systeem voor zorgprofessionals, met daarin onder meer gereedschappen voor een elektronisch patiënten- en cliëntendossier, registraties, planning, declaraties en patiëntportalen.

Het bedrijf leed in 2020 ruim een half miljoen euro verlies en kwam naar eigen zeggen in 2021 in ernstige liquiditeitsproblemen, omdat de grootste cliënten hun betalingen opschortten. Asterisque heeft om de kosten te drukken daarna een reorganisatie aangekondigd en is op zoek gegaan naar additionele financiering en een eventuele participatie van derden.

In de loop van dit jaar, zo blijkt uit de jaarrekening 2021, werd al duidelijk dat het bedrijf zonder extra geld of betalingen door cliënten, niet langer levensvatbaar zou zijn.

Eind 2021 kampte de ICT-dienstverlener met een negatief eigen vermogen van ruim 1,3 miljoen euro en stond er een schuld op de balans van ruim 2,1 miljoen euro.

In maart dit jaar behoorde Asterisque, als maatschappelijk betrokken onderneming, nog tot de drie finalisten van de Sprinc MVO Award in de regio Parkstad.

Wil je alle Plus-artikelen lezen?

Dagelijks publiceren we meer dan 100 Plus-artikelen op onze site & app. Nieuws, achtergronden, analyses, reportages, interviews en columns. Word nu digitaal abonnee en kies voor een jaar lang korting of maandelijkse flexibiliteit.

Kies digitaal