Olympisch kampioen Hashimoto pakt zijn eerste wereldtitel op de meerkamp, Casimir Schmidt twaalfde

De Japanse wereldkampioen Daiki Hashimoto (links) met zijn landgenoot Tanigawa, die brons won.  © ANP / AFP

Liverpool -

Turner Daiki Hashimoto uit Japan is de nieuwe wereldkampioen in de meerkamp. Hashimoto, die vorig jaar de olympische titel op dit onderdeel veroverde, kwam na een sterke meerkamp tot 87,198 punten. Voor Hashimoto is het zijn eerste wereldtitel in de meerkamp.

Redactie

Met zijn eindscore onttroonde hij Zhang Boheng uit China (86,765). Hashimoto eindigde bij het vorige WK op de tweede plek. In Liverpool verbeterde Zhang zich ten opzichte van de kwalificaties, waarin hij slechts als vijfde eindigde.

Het brons in Liverpool ging naar de Japanse turner Wataru Tanigawa (85,231), die zich eerder deze week nog als eerste voor de finale plaatste. Tanigawa bleef de Amerikaan Brody Malone (84,931) nipt voor.

Casimir Schmidt. © ANP / AFP

De Nederlandse Casimir Schmidt eindigde in de tweede meerkampfinale uit zijn loopbaan op de twaalfde plaats (81,499). Schmidt kende in Liverpool een moeizame start op voltige (12,733), maar turnde vervolgens op de overige vijf toestellen oefeningen zonder grote fouten. Uitschieters waren er op vloer (14,00), sprong (14,233) en brug (13,733).

Schmidt stond één keer eerder in de meerkampfinale bij de WK: tijdens zijn debuut in 2013. Toen eindigde hij nog als 18de.

Wil je alle Plus-artikelen lezen?

Dagelijks publiceren we meer dan 100 Plus-artikelen op onze site & app. Nieuws, achtergronden, analyses, reportages, interviews en columns. Word nu digitaal abonnee en kies voor een jaar lang korting of maandelijkse flexibiliteit.

Kies digitaal