Bevo wint deze keer net wel, maar maakt het zichzelf onnodig moeilijk

© De Limburger

De handballers van Herpertz Bevo HC hebben in de BENE-League hun tweede overwinning geboekt en daarmee het puntentotaal verdubbeld. In Haacht was de ploeg uit Panningen het nog puntloze Atomix maar net de baas: 33-35.

Frans Jetten

Spannend had het feitelijk niet meer mogen worden. Na een voorzichtig en gelijkopgaand begin nam Bevo geleidelijk afstand van de thuisploeg: 4-7. Atomix haakte nog een tijdlang aan en na twintig minuten stond er met 12-15 nog altijd een verschil van drie treffers op het scorebord. In de laatste tien minuten van de eerste helft was het krachtsverschil aanzienlijk en nam Bevo verder afstand.

De wedstrijd leek bij de rust (16-24) dan ook al beslist. Het is de vraag of het aan de ruime marge lag maar de bezoekers kwamen niet goed uit de kleedkamer. Tien minuten voor tijd was het verschil nog vijf (28-33), maar met nog twee minuten op de klok had de hekkensluiter de spanning teruggebracht en bedroeg het verschil nog maar twee: 32-34. Uiteindelijk wisten de Noord-Limburgers die marge te handhaven.

Wil je alle Plus-artikelen lezen?

Dagelijks publiceren we meer dan 100 Plus-artikelen op onze site & app. Nieuws, achtergronden, analyses, reportages, interviews en columns. Word nu digitaal abonnee en kies voor een jaar lang korting of maandelijkse flexibiliteit.

Kies digitaal