Wat zijn de mooiste pleisterwerktrends van 2022?

© Pexels.com.

Als het gaat om het verfraaien van je huis, is pleisterwerk niet vaak het eerste waar je aan denkt. Het zou echter moeten zijn. Met pleisterwerk kunnen immers opvallende wanden en plafonds worden gemaakt die een enorme impact hebben op het totaalbeeld van elke ruimte. Dat gezegd hebbende, lees verder om enkele van de beste residentiële gipstrends voor 2022 te ontdekken die een stukadoor voor je aan kan brengen in je woning in Limburg!

Aangeboden door Wandgrimeurs.nl.

Grijstint Houd het simpel met oud gips, dat grijstinten heeft. Hoewel dit misschien niet erg opwindend klinkt, valt niet te ontkennen dat het een eigentijdse sfeer heeft, die op dit moment erg in de mode is. Bovendien past het gemakkelijk bij elk soort meubilair dat je in de betreffende kamer hebt.

LijnenAfgezien van het type pleister dat je in 2019 zou moeten gebruiken, moeten we kijken naar de verschillende manieren waarop je unieke effecten kunt creëren, zodat je gips de ster van de show wordt. Een manier om dit te doen is door lijnen in het gips te trekken. Dit zorgt voor een interessant detail, vooral als je er meubels tegenaan zet.

Venetiaans gipsVoor degenen die niet weten wat Venetiaans gips is, dit is gewoon een andere naam voor kalkpleisterwerk, en het valt niet te ontkennen dat dit tegenwoordig de meest populaire en geliefde vorm van pleisterwerk is geworden voor huiseigenaren. Een interieurontwerper, Leigh Herzig genaamd, merkte op dat leven met kalkgepleisterde muren in je huis is alsof je in een schilderij van Rothko woont. Het materiaal wordt al sinds de oudheid gebruikt om muren af te werken. Het heeft echter onlangs een opleving ondergaan.

Energie-efficiëntieBij woonpleisterwerk gaat het tegenwoordig niet alleen om het uiterlijk van je muren of plafonds. Het gaat ook om energie-efficiëntie. Ons steentje bijdragen aan de planeet is tenslotte iets waar we allemaal mee bezig zijn. Pleisterwerk kan een goede isolator zijn en de dikte van het pleisterwerk speelt daarbij uiteraard een sleutelrol. Naarmate 2022 vordert, kunnen we verwachten dat hier meer nadruk op zal worden gelegd en kunnen we in de toekomst vaak enkele innovatieve ideeën verwachten met betrekking tot energie-efficiëntie en stukadoorswerk.

GipsmaaswerkEen goed voorbeeld van deze trend is een huis dat Ken Fulk in San Francisco heeft ontworpen. In de hoofdslaapkamer van de woning is het plafond versierd met prachtig, op maat gemaakt gipsmaaswerk. Het ziet er ongelooflijk uit en vormt een echte aanvulling op de rest van de kamer. Showstopper!

StatementAl vele jaren biedt de accentmuur ons een geweldige manier om een levendig en opwindend brandpunt in elke kamer te creëren. Anno 2022 draait het echter allemaal om het statementplafond. Het plafond is een gebied dat we vaak vergeten, maar het potentieel is enorm, vooral met pleisterwerk.

Warme tintenDistressed muren zijn de laatste jaren erg populair geworden. Ze zien er prachtig uit in kamers waar de kamer maar één kleur heeft, maar toch veel verschillende tinten. Ruwe gips met warme roze of rode tinten kan er werkelijk adembenemend uitzien. Voor een echt artistieke sfeer, houd alles in de kamer in dezelfde kleur, je zult verrast zijn hoeveel van een vijfsterreneffect dit heeft.