Demi Schuurs loopt weer eindstrijd mis op WTA Finals

Demi Schuurs (links) en Desirae Krawczyk.  © ANP

Het is tennisster Demi Schuurs weer niet gelukt om op de WTA Finals door te dringen tot de eindstrijd van het dubbelspel.

Redactie

De 29-jarige Nieuwstadtse was met haar Amerikaanse partner Desirae Krawczyk in de halve finales kansloos tegen Veronika Koedermetova en Elise Mertens. Het Russisch/Belgische koppel won met 6-1 6-1.

Schuurs en Krawczyk hadden in de groepsfase twee van hun drie partijen gewonnen. De Nederlandse dubbelspecialiste bereikte daardoor net als in 2019 en in 2021 de halve finales op het toernooi met de acht beste koppels van het jaar. Opvallend genoeg deed Schuurs dat steeds met een andere partner: in 2019 met Anna-Lena Grönefeld uit Duitsland en vorig jaar met de Amerikaanse Nicole Melichar-Martinez. Het lukte haar ook toen niet om door te dringen tot de finale van de WTA Finals.

Wil je alle Plus-artikelen lezen?

Dagelijks publiceren we meer dan 100 Plus-artikelen op onze site & app. Nieuws, achtergronden, analyses, reportages, interviews en columns. Word nu digitaal abonnee en kies voor een jaar lang korting of maandelijkse flexibiliteit.

Kies digitaal