Appartementencomplex ontruimd vanwege gaslek in Maastricht: iedereen moet het gebied verlaten

Woningen ontruimd vanwege grote gaslekkage in Maastricht: iedereen moet het gebied verlaten. © Track’88

Maastricht -

Tijdens graafwerkzaamheden aan de Frontensingel in Maastricht is een grote gaslekkage ontstaan.

Redactie

Even voor tien uur is een hoofdleiding geraakt bij een pand in aanbouw. De bouwvakkers zijn vervolgens meteen uit dit pand gehaald. De weg is afgesloten en een aangrenzend appartementencomplex is deels ontruimd.

De brandweer laat op Twitter weten dat iedereen wordt verzocht om het gebied via de Maagdendries te verlaten. De bewoners van het ontruimde complex worden door de gemeente elders opgevangen.

Riool

De brandweer en politie zijn met meerdere voertuigen ter plaatse. Ook is er een adviseur gevaarlijke stoffen van de brandweer aanwezig. Er is grip 1 afgekondigd.

Monteurs van Enexis hebben het lek gedicht. Wel zijn er hoge concentraties gas gemeten in het riool. De brandweer verricht metingen om het totale gebied in kaart te brengen en is bezig met het ventileren van het riool.

De bewoners van het ontruimde gebouw kunnen weer terug naar hun woningen. Daarbij zullen zij gebruikmaken van een fakkel. In de omgeving kan nog wel een gaslucht waarneembaar zijn.

Enkel verkeer dat geparkeerd stond aan de Frontensingel en bij het Sfinxgebouw kan vertrekken vanaf de parkeerplaats. Ze zijn beide afgesloten voor oprijdend verkeer.

© Orange Media

© Orange Media

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Wil je alle Plus-artikelen lezen?

Dagelijks publiceren we meer dan 100 Plus-artikelen op onze site & app. Nieuws, achtergronden, analyses, reportages, interviews en columns. Word nu digitaal abonnee en kies voor een jaar lang korting of maandelijkse flexibiliteit.

Kies digitaal