Amerikanen vliegen voor Chinezen van en naar Beek

Het Chinese bedrijf Gotofreight Limited (BSI Group) is begonnen met vrachtvluchten tussen Maastricht Aachen Airport en Hong Kong. De vluchten worden uitgevoerd door een Amerikaanse luchtvaartmaatschappij.

Redactie Ondernemen in Limburg

Voorlopig gaat het om een serie van minimaal 12 vluchten in november en december. Aan boord zit een diversiteit aan vracht voornamelijk bestemd voor de Nederlandse markt. Het is een nieuwe klant voor de Limburgse luchthaven.

Jos Roeven, ceo van Maastricht Aachen Airport: ‘We zijn ingenomen met de samenwerking met BSI Group. De komende maanden is het aan ons om te laten zien dat wij in staat zijn de snelle en hoogwaardige afhandeling te bieden waarvoor zij ons gekozen hebben. En dan kijken we uit naar een langdurige samenwerking voor de verdere toekomst. ’De eerste twaalf vluchten worden uitgevoerd door de Amerikaanse luchtvaartmaatschappij National Airlines.

Wil je alle Plus-artikelen lezen?

Dagelijks publiceren we meer dan 100 Plus-artikelen op onze site & app. Nieuws, achtergronden, analyses, reportages, interviews en columns. Word nu digitaal abonnee en kies voor een jaar lang korting of maandelijkse flexibiliteit.

Kies digitaal