Vocaal Totaal geeft herdenkingsconcert in Salviuskerkje in Limbricht

© Archieffoto Ermindo Armino

Limbricht -

Kamerkoor en solisten van Vocaal Totaal uit Merkelbeek, onder leiding van Annemie Vallino-Ravetta verzorgen samen met Arno Kerkhof (piano en harmonium) op zondag 13 november vanaf 15.00 uur een herdenkingsconcert in het Salviuskerkje in Limbricht.

Redactie

Met dit concert rondom Allerheiligen en Allerzielen willen de uitvoerenden tijdens een moment van bezinning stilstaan bij de dierbaren die hen zijn ontvallen en ook het publiek bij dit gevoel van herdenken betrekken.

Voor het programma is onder meer gekozen voor composities van de in Luik geboren César Franck, wiens tweehonderdste geboortejaar in 2022 wordt herdacht. „Daarnaast is zijn sterfdag 8 november een mooi moment om bij stil te staan. Tijdens dit concert wordt ook aandacht besteed aan composities van Francks leerlingen en ‘uiteraard’ zullen pareltjes van de Italiaanse meesters niet ontbreken.”

Harmonium

Arno Kerkhof bespeelt naast de vleugel ook het drukwindharmonium, een instrument, waarvan de productie in de negentiende eeuw met name in Frankrijk op grote schaal op gang kwam. Speciaal voor dit concert zal een harmonium naar het Salviuskerkje worden getransporteerd.

Reserveren voor dit concert kan via info@vocaaltotaal.com of 06-38128675. De entree bedraagt 12,50 euro.

Wil je alle Plus-artikelen lezen?

Dagelijks publiceren we meer dan 100 Plus-artikelen op onze site & app. Nieuws, achtergronden, analyses, reportages, interviews en columns. Word nu digitaal abonnee en kies voor een jaar lang korting of maandelijkse flexibiliteit.

Kies digitaal