Kan ik geld besparen door over te stappen van zorgverzekering?

© Pexels.com.

Elk jaar kan je de laatste 7 weken van het jaar overstappen van zorgverzekering. Zoals je waarschijnlijk al hebt gezien, zullen de premies van zorgverzekeringen in 2023 weer stijgen. Maar gelukkig zijn er manieren om geld te kunnen besparen op je zorgverzekering. Kan je bijvoorbeeld geld besparen door over te stappen van zorgverzekering? Hiervoor zal je zorgverzekeringen vergelijken. En, zijn er ook andere manieren waarmee je geld kunt besparen op de zorgverzekering? Wij geven je de antwoorden.

Aangeboden door Zorgkiezer.nl.

Geld besparen door over te stappenDoor het overstappen van zorgverzekering kun je elk jaar veel geld besparen. Daarom is het belangrijk om ieder jaar goed alle zorgverzekeraars en verzekeringen goed met elkaar te vergelijken. Je zorgwensen kunnen bijvoorbeeld elk jaar veranderen. De kans is groot dat je bij een andere zorgverzekeraar een betere dekking met een lagere premie krijgt. Het is daarom erg belangrijk om dit elk jaar goed na te gaan. Bezoek een vergelijkingssite en vul in welke zorg en behoeften je precies hebt voor het komende jaar. Zo kun je direct de zorgverzekering vinden die het beste bij jouw situatie past.

 

Het verhogen van de eigen risicoNaast het overstappen van zorgverzekering zijn er ook andere manieren waarmee je geld kunt besparen op je zorgverzekering. Naast het overstappen kun je namelijk ook kiezen voor een andere polis bij je huidige zorgverzekeraar. Hiervoor kun je kiezen om je eigen risico te verhogen. Als je kiest voor een vrijwillig eigen risico, dan kan je maandpremie flink omlaag gaan. Dit betekent wel dat als je een vergoeding vanuit de basisverzekering krijgt, je hier eerst je verplicht én vrijwillig eigen risico over moet betalen. Hoe hoger je eigen risico, hoe lager je maandpremie. Door het verhogen van de eigen risico kun je dus maandelijks veel geld besparen, maar er zitten wel risico’s aan. Als je van jezelf weet dat je vaak zorg nodig hebt, is het niet aan te raden om de eigen risico te verhogen.

 

Kijk goed naar de aanvullende verzekeringenHet is belangrijk om elk jaar goed naar je aanvullende verzekeringen te kijken. Soms betaal je voor een aanvullende verzekering namelijk meer dan dat je ervoor terugkrijgt. Dit is vaak het geval bij een aanvullende verzekering voor brillen of lenzen. Je betaalt meer premie dan je uiteindelijk vergoeding krijgt. Ook bij een aanvullende tandartsverzekering is het belangrijk om dit goed na te kijken. Als je nooit gaatjes hebt en bijvoorbeeld twee keer per jaar naar de tandarts gaat, ben je waarschijnlijk goedkoper uit zonder aanvullende tandartsverzekering.