Oud-TROS-presentator Hein van Nievelt (80) overleden

Hein van Nievelt. © ANP

Oud-TROS-presentator Hein van Nievelt is zaterdag op 80-jarige leeftijd overleden.

RedactieBron: ANP

Van Nievelt was in de jaren zeventig en tachtig een van de coryfeeën van de TROS. Hij begon zijn carrière als radiomaker bij de Wereldomroep, maar stapte daarna over naar ‘de grootste familie van Nederland’, zoals de TROS zich in die tijd profileerde.

In eerste instantie werkte Van Nievelt mee aan radioprogramma’s als TROS Aktua-Radio en TROS Sport, waar hij onder meer zijn liefde voor de rallysport etaleerde. De omroepbazen vermoedden echter dat hij ook talent had voor televisie.

Omroeper

Van Nievelt begon als omroeper, maar werd daarna het gezicht van het populaire consumentenprogramma Kieskeurig. Hij bleef tot 1993 presentator van de show. Ook maakte hij reportages voor TROS Aktua-TV, vaak over autogerelateerde onderwerpen, en werkte hij als redacteur en regisseur bij actualiteitenprogramma 2Vandaag.

Wil je alle Plus-artikelen lezen?

Dagelijks publiceren we meer dan 100 Plus-artikelen op onze site & app. Nieuws, achtergronden, analyses, reportages, interviews en columns. Word nu digitaal abonnee en kies voor een jaar lang korting of maandelijkse flexibiliteit.

Kies digitaal