Lezing over St. Rochusput in basisschool De Mussenberg in Horn

© Heemkundevereniging Horn

Horn -

Op uitnodiging van de plaatselijke heemkundevereniging verzorgt Adelin Remy op woensdag 9 november een lezing over de St. Rochusput in Horn in basisschool De Mussenberg. De avond begint om 20.00 uur.

Redactie

Het is honderdtweejaar gelden dat de eerste buurtvereniging in Horn, de Rochusput werd opgericht. Het honderdjarig jubileum zou twee jaar leden herdacht worden maar de corona-epidemie stak daar een stokje voor. Dat is wel heel toepasselijk voor een buurtvereniging die genoemd is naar een heilige die eeuwenlang ingeschakeld is om epidemieën te bestrijden. Sint Rochus werd tweede patroon van de Martinusparochie na een succesvolle actie van Rochus in 1880 bij een epidemie in Horn. Wie Sint Rochus was en waarom hij de patroon van de ‘put van het brook’ werd zal onderdeel zijn van het verhaal dat Adelin Remy zal vertellen over de honderdjarige put. Ook de oprichters van de put worden in het zonnetje gezet en dan vooral de eerste voorzitter die liefst 45 jaar en meet veel verve op zijn post bleef.

Kijk voor meer informatie over uitjes, evenementen en activiteiten op uittipslimburg.nl

Wil je alle Plus-artikelen lezen?

Dagelijks publiceren we meer dan 100 Plus-artikelen op onze site & app. Nieuws, achtergronden, analyses, reportages, interviews en columns. Word nu digitaal abonnee en kies voor een jaar lang korting of maandelijkse flexibiliteit.

Kies digitaal