Kunstzinnige, muzikale aanloop naar Kerstmis in Valkenburgse Kloosterkerk

Die Moselsänger openen vrijdag 9 december het concertprogramma. © Picasa

Valkenburg -

„Kunst en cultuur zijn een verrijking in het leven. Muziek en kunst zijn een lust voor het gehoor en oog”, stelt Kunst en Cultuurraad Valkenburg aan de Geul. Vanuit die gedachte zet de organisatie in aanloop naar Kerstmis een drietal concerten en een tweedaagse kunstexpositie op touw.

Redactie

Het programma start vrijdag 9 december met een concert van Die Moselsänger. Dit optreden duurt van 19.30 tot 21.30 uur. Zaterdag 10 december opent een expositie met werken van Kunstcollectief Vaals. Bezoekers kunnen er tussen 10.00 en 19.30 uur terecht. Aansluitend, van 19.30 uur 21.00 uur, treedt zangkoor Chorale voor het voetlicht. Het gezelschap, dat onder leiding staat van dirigent Rob Meijers, wordt bijgestaan door pianist Véron Jongstra.

Lees ook: Dirigent Leo van Weersch (74) staat al vijftig jaar voor koren in het Heuvelland: ‘Deze muziek heeft wel degelijk een toekomst’

Zondag 11 december tot slot, is de tentoonstelling tussen 11.00 en 17.30 uur opnieuw te bezichtigen. Muziekschool Collab geeft van 14.00 tot 16.30 uur met medewerking van Nadine Maes en Anne van der Linden een concert.

Alle activiteiten zijn gratis toegankelijk en vinden plaats in de Kloosterkerk van de protestantse gemeente Maas-Heuvelland (Oosterweg 3). Vanwege het beperkte aantal beschikbare zitplaatsen raadt de organisatie concertbezoekers aan tijdig aanwezig te zijn.

Wil je alle Plus-artikelen lezen?

Dagelijks publiceren we meer dan 100 Plus-artikelen op onze site & app. Nieuws, achtergronden, analyses, reportages, interviews en columns. Word nu digitaal abonnee en kies voor een jaar lang korting of maandelijkse flexibiliteit.

Kies digitaal