Ecclestone vreest voor einde Formule 1-avontuur Mick Schumacher

Mick Schumacher. © LightRocket via Getty Images

Oud-Formule 1-baas Bernie Ecclestone gelooft niet meer in een carrière in de Formule 1 van Mick Schumacher, de zoon van autosportlegende Michael Schumacher. Dat heeft de 92-jarige Brit gezegd op de Duitse tv-zender RTL.

ANP

Schumacher is aan zijn tweede jaar bezig bij de Amerikaanse renstal Haas, maar is allerminst zeker van een zitje voor volgend jaar. „Ik denk niet dat hij die krijgt”, aldus Ecclestone.

Haas heeft voor 2023 wel al de Deen Kevin Magnussen vastgelegd, maar Schumacher wacht nog altijd op een besluit over zijn toekomst. Teambaas Günther Steiner heeft aangekondigd dat Haas openheid van zaken geeft bij de laatste race van dit seizoen in Abu Dhabi. De Duitser Nico Hülkenberg wordt steeds vaker genoemd als de coureur die de plek van Schumacher zal overnemen.

Lees ook: Crashkoning Mick Schumacher is hard op weg om familiedroom om zeep te helpen: ‘De druk maakt mij juist sterker’

Grootste last

„Misschien moet hij de Formule 1 vergeten en zich richten op de andere autosportseries,” zei Ecclestone. „Zijn naam is zijn grootste last. Hij probeert die zo goed mogelijk waar te maken, maar die naam is ook zijn grootste probleem. Daarom zeg ik: vergeet die Formule 1 en win het in een andere categorie.”

Schumacher reed dit jaar pas twee races in de WK-punten. Hij staat zestiende in de stand.

Wil je alle Plus-artikelen lezen?

Dagelijks publiceren we meer dan 100 Plus-artikelen op onze site & app. Nieuws, achtergronden, analyses, reportages, interviews en columns. Word nu digitaal abonnee en kies voor een jaar lang korting of maandelijkse flexibiliteit.

Kies digitaal