Pop-upredactie in Heerlen, waar onderzoeksplatform Pointer tips van burgers onder de loep neemt, geopend

Een tipgever (geheel links) in gesprek met redactieleden van Pointer en De Limburger. Van links naar rechts Hans van Dijk, Frank Benneker, Ids Nicolai, Pim Peterse en Ruben van Erp. © Luc Lodder

Heerlen -

Vanuit een tijdelijke redactie in Heerlen gaat onderzoeksplatform Pointer van KRO-NCRV Zuid-Limburgse zaken onderzoeken. Redacteuren van de publieke omroep gaan aan de slag met tips die mensen aandragen.

Frank Benneker

‘Dat moeten ze eens uitzoeken!’ Wie een onderwerp heeft dat uitgezocht moet worden, is welkom in de pop-upredactie aan de Saroleastraat 72 in de Heerlense binnenstad. De komende vier weken bemensen onderzoeksjournalisten Pim Peterse, Ids Nicolai en Hans van Dijk van Pointer deze tijdelijke redactie.

Tips

Na de opening op woensdagmorgen kwamen al gelijk de eerste mensen langs om tips te geven. De eerste onderwerpen waar Pointer mee aan de slag kan werden maandagavond al aangedragen tijdens een meet-up in het Cultuurhuis Heerlen. Onder meer de stand van zaken rondom het opknappen van de mijnkolonie Slakhorst in Hoensbroek werd daar bediscussieerd.

Lees ook: Pointer van KRO-NCRV doet journalistiek onderzoek in Zuid-Limburg vanuit pop-upredactie in binnenstad Heerlen

Hoewel de redactie in Heerlen gevestigd is, gaat Pointer aan de slag met onderwerpen uit heel Zuid-Limburg. Daarbij werken de onderzoeksjournalisten van KRO-NCRV samen met de redactie van De Limburger.

Afvalwater

Zuid-Limburg is het tweede gebied waar Pointer een popup-onderzoeksredactie heeft. Eerder was er één in Almelo gevestigd. Daar onderzocht Pointer onder meer de afvalwaterinjectie in de Twentse bodem door de Nederlandse Aardolie Maatschappij.

© Luc Lodder

De pop-upredactie van Pointer aan de Saroleastraat is van woensdag tot en met zaterdag van 11.00 tot 19.00 uur geopend (donderdag tot 21.00). Tips kunnen ook per app worden gestuurd naar telefoonnummer 06-16636491. Kijk voor meer informatie op https://pointer.kro-ncrv.nl/heerlen.

Wil je alle Plus-artikelen lezen?

Dagelijks publiceren we meer dan 100 Plus-artikelen op onze site & app. Nieuws, achtergronden, analyses, reportages, interviews en columns. Word nu digitaal abonnee en kies voor een jaar lang korting of maandelijkse flexibiliteit.

Kies digitaal