Limburgse keepster Claudia Rompen alsnog opgeroepen voor EK handbal

Claudia Rompen in actie voor Nederland (archiefbeeld). © Getty Images

Maastricht -

Claudia Rompen uit Mechelen is opgeroepen als derde keepster voor het EK handbal. De 25-jarige doelvrouw reist vandaag af naar Skopje en zal naast Yara ten Holte en Rinka Duijndam het keepersteam versterken.

redactie

Een andere Limburgse, Harma van Kreij, raakte tijdens de wedstrijd tegen Noord-Macedonië geblesseerd aan haar knie. De opbouwspeelster heeft de binnenband van haar linkerknie afgescheurd en kan niet meer in actie komen op het EK.

„Vanwege de blessure van Harma van Kreij hebben we nu besloten om een extra speelster op te roepen voor het EK. Ik heb ervoor gekozen om Claudia Rompen als derde keepster toe te voegen aan het team”, vertelt bondscoach Per Johansson.

De handbalsters wonnen in de eerste ronde van Roemenië (29-28) en gastland Noord-Macedonië (30-15). Ze verloren woensdag met 26-24 van olympisch kampioen Frankrijk, dat als groepswinnaar doorging. In de tweede fase van het toernooi neemt Nederland het op tegen Duitsland (vrijdag), Spanje (zondag) en Montenegro (woensdag).

Wil je alle Plus-artikelen lezen?

Dagelijks publiceren we meer dan 100 Plus-artikelen op onze site & app. Nieuws, achtergronden, analyses, reportages, interviews en columns. Word nu digitaal abonnee en kies voor een jaar lang korting of maandelijkse flexibiliteit.

Kies digitaal