Openluchtmuseum de Locht toont verhaal van ‘Cowboys van de Peel’

© Mijntje Wismans

Melderslo -

Openluchtmuseum de Locht in Melderslo komt vanaf zaterdag 26 november met de nieuwe tentoonstelling Cowboys van de Peel.

Redactie

„Ergens in de Franse Tijd (1794-1814) is een paar eenvoudige boeren uit Venray met hun slachtrijpe schapen naar Parijs getrokken om ze daar te verkopen. Uit dit avontuur van enkelen is vervolgens in de negentiende eeuw een handelsorganisatie ontstaan, die spoedig een groot stuk van Europa omspande, doordrong tot Rusland en kooplieden uitzond naar de pampa’s van Argentinië. De tentoonstelling laat zien hoe de Peel eruitzag en gebruikt werd in de negentiende en begin twintigste eeuw”, meldt het museum op haar website.

Lees ook: De Locht wil nog meer kinderen het gevoel geven dat ze éven teruggaan in de tijd

Naast deze geschiedenis wordt ook aandacht besteed aan een verhaal over schapenboeren uit Venray en omgeving, die samen de Groote Schaapscompagnie vormden.

Wie de tentoonstelling wil bezoeken, heeft daarvoor tot november 2023 de tijd. Het museum is de komende maanden op woensdagen, zaterdagen en zondagen geopend.

Zie www.delocht.nl voor meer info.

Wil je alle Plus-artikelen lezen?

Dagelijks publiceren we meer dan 100 Plus-artikelen op onze site & app. Nieuws, achtergronden, analyses, reportages, interviews en columns. Word nu digitaal abonnee en kies voor een jaar lang korting of maandelijkse flexibiliteit.

Kies digitaal