Voormalig Fortuna-trainer Sjors Ultee nieuwe coach SC Cambuur

Sjors Ultee. © Pro Shots -Johan Manders

Leeuwarden -

De begin dit seizoen bij Fortuna Sittard ontslagen Sjors Ultee gaat alweer aan de slag in de eredivisie. Bij SC Cambuur volgt hij Henk de Jong op als hoofdtrainer. De Jong stopte vorige maand op doktersadvies.

Redactie

De 35-jarige Ultee heeft een contract voor anderhalf seizoen ondertekend. „Noodgedwongen een trainer moeten vervangen midden in het seizoen is nooit leuk en al helemaal niet om deze reden”, aldus technisch manager Foeke Booy. „We moesten nu zoeken naar meer continuïteit, passend bij onze club en speelwijze en met Sjors hebben we dat gevonden. Hij was beschikbaar, bereid om te luisteren en na meerdere goede gesprekken zijn we blij dat we tot een akkoord zijn gekomen.”

Ontslagen

Ultee werd in augustus ontslagen bij Fortuna Sittard, toen het seizoen pas drie wedstrijden onderweg was. De Spanjaard Julio Velázquez volgde hem op. Voor zijn periode bij Fortuna werkte Ultee als assistent-trainer bij Helmond Sport, FC Twente en FC Utrecht. Hij begint bij Cambuur aan zijn tweede klus als hoofdtrainer.

Cambuur is momenteel de nummer 17 van de eredivisie. De club uit Leeuwarden heeft pas acht punten na dertien duels. Zondag staat de Friese derby tegen sc Heerenveen op het programma. Ultee zit dan nog niet op de bank. Hij begint pas aan zijn nieuwe functie bij de voorbereiding op de tweede seizoenshelft.

Lees ook: Sjors Ultee voelde vooral opluchting na het ontslag bij Fortuna Sittard: ‘We waren te ver uit elkaar gegroeid’

Wil je alle Plus-artikelen lezen?

Dagelijks publiceren we meer dan 100 Plus-artikelen op onze site & app. Nieuws, achtergronden, analyses, reportages, interviews en columns. Word nu digitaal abonnee en kies voor een jaar lang korting of maandelijkse flexibiliteit.

Kies digitaal