Van Gaal vindt keeper Cillessen uit vorm, Noppert enige in vorm

Van Gaal over afzeggingen: ‘Heb spelers naakt gezien’ . © OnsOranje

Zeist -

Louis van Gaal heeft Jasper Cillessen onder meer niet opgeroepen voor het WK voetbal omdat hij volgens de bondscoach uit vorm is. De meest ervaren doelman behoorde niet tot de drie keepers die van Van Gaal mee naar Qatar mogen.

Redactie

„Ik weet niet of je de wedstrijden van Cillessen hebt gezien, maar hij is de laatste weken niet in vorm. En het WK is nu en niet over vijf weken, zodat hij nog bij mij en keeperstrainer Frans Hoek kan trainen en veel beter wordt. Vorm is een moeilijk begrip”, zei Van Gaal vrijdag bij zijn toelichting op zijn WK-selectie. „De enige keeper die echt in vorm is, is Andries Noppert. Maar ik weet niet hoe dat volgende week is.”

Eerste keuze

Van Gaal kon nog niet aangeven wie in Qatar zijn eerste doelman wordt. Feyenoord-keeper Justin Bijlow heeft van het drietal het meeste ervaring in Oranje. „Hij zou de eerste keuze kunnen zijn, dat weet ik niet. Dat ligt aan hoe hij binnenkomt bij mij, maar hetzelfde geldt voor Noppert en Pasveer.”

Jasper Cillessen. © Hollandse Hoogte / ANP

Cillessen reageerde naar verluidt woest op het nieuws dat hij niet is geselecteerd. „Het is logisch dat hij teleurgesteld is. Iedereen mens reageert dat op zijn eigen wijze af. Ik kan me iets van zijn teleurstelling voorstellen. Hij was de meest ervaren keeper en heeft altijd geleverd bij mij.”

De 33-jarige Cillessen besloot zijn carrière afgelopen zomer te vervolgen bij NEC. Hij kwam over van Valencia.

Limburger Mark Flekken (SC Freiburg) is de andere doelman die in de voorlopige selectie van Oranje zat, maar niet meegaat naar het WK.

Lees ook: Geen WK voor doelman Mark Flekken

Wil je alle Plus-artikelen lezen?

Dagelijks publiceren we meer dan 100 Plus-artikelen op onze site & app. Nieuws, achtergronden, analyses, reportages, interviews en columns. Word nu digitaal abonnee en kies voor een jaar lang korting of maandelijkse flexibiliteit.

Kies digitaal