Tennissters na gemist matchpoint met 2-0 achter tegen Frankrijk

Suzan Hamens.© ANP/HH

Suzan Lamens heeft de Nederlandse tennissters niet op gelijke hoogte kunnen brengen met Frankrijk in het toernooi om de Billie Jean King Cup. Ze kwam in een spannende wedstrijd net tekort tegen Diane Parry: 7-6 (5) 2-6 6-7 (3). Lamens was dicht bij een stuntje, maar verspeelde een wedstrijdpunt.

Redactie

Eerder op vrijdag kwam Lesley Pattinama-Kerkhove veel tekort tegen Alizé Cornet. Ze pakte slechts twee games tegen de nummer 36 van de wereld: 2-6 0-6. Frankrijk leidt na de eerste dag met 2-0.

Lamens verspeelde een voorsprong van 2-0 in de eerste set, maar herstelde zich in een tiebreak. In de tweede set verloor ze twee keer haar service, waardoor Parry snel kon uitlopen naar 6-2. Lamens kwam in de derde set terug uit bijna verloren positie. Ze won na een achterstand van 5-3 drie games op rij, maar verspeelde daarna een wedstrijdpunt. In de tiebreak was Parry net iets te sterk.

Lamens zou het in sporthal Le Chaudron in Le Portel opnemen tegen de Franse kopvrouw Caroline Garcia, maar de winnares van de WTA Finals en nummer 4 van de wereld bleef tijdens de eerste dag van de ontmoeting toch aan de kant. Haar vervangster Parry is de nummer 76 van de wereld. Lamens staat op plek 213.

Oranje moet het doen zonder Arantxa Rus. De beste Nederlandse op de wereldranglijst (117de) heeft zich niet beschikbaar gesteld. Arianne Hartono haakte geblesseerd af.

De inzet van het treffen is een plek in de kwalificatieronde van volgend jaar. Daar kunnen landen zich plaatsen voor de Billie Jean King Cup Finals. Oranje en Frankrijk zouden elkaar op Nederlandse bodem treffen, maar de Nederlandse tennisbond besloot het thuisvoordeel weg te geven omdat er geen geschikte locatie gevonden kon worden. De Franse bond koos uiteindelijk voor Le Portel, een stadje vlakbij Boulogne-sur-Mer.

Wil je alle Plus-artikelen lezen?

Dagelijks publiceren we meer dan 100 Plus-artikelen op onze site & app. Nieuws, achtergronden, analyses, reportages, interviews en columns. Word nu digitaal abonnee en kies voor een jaar lang korting of maandelijkse flexibiliteit.

Kies digitaal