Max Verstappen start als tweede in sprintrace naast verrassende Kevin Magnussen

Max Verstappen. © ANP / AFP

SÃO PAULO -

Kevin Magnussen start zaterdag van pole-position in de sprintrace die de startopstelling van de Grand Prix van Brazilië op zondag moet bepalen. De Deen profiteerde optimaal door als eerste de baan op te gaan nadat het begon te regenen. Max Verstappen reed de tweede tijd.

Ivo Op den Camp

De kwalificatie voor de sprintrace begon op een opdrogende baan. Alle rijders gingen aanvankelijk met intermediates op tijdenjacht, maar na een minuut of tien was het Pierre Gasly die de gok waagde op zachte slicks. Dat bleek een verbetering, waarna de hele meute op de snelle band overstapte. Lando Norris was het snelste, gevolgd door Hamilton en Alonso.

Verstappen, die in het eerste deel de zesde tijd reed, was in het tweede deel de snelste rijder. Hij bleef de Ferrari’s van Sainz en Leclerc nipt voor. Veel wilde het niet zeggen, want inmiddels begon het weer zacht te regenen. Zaak dus om zo snel mogelijk naar buiten te gaan om een snelle tijd te rijden. Kevin Magnussen profiteerde er optimaal van, op de voet gevold door Verstappen. Kort nadat de Deen de snelste tijd had gereden stuurde George Russell zijn Mercedes de grindbak in en werd de kwalificatie stilgelegd. In de resterende acht minuten kwam vrijwel niemand meer de baan op omdat de regen tijdverbeteringen in de weg stond.

Lees ook: Kevin Magnussen glunderend op pole: Verstappen tweede

Wil je alle Plus-artikelen lezen?

Dagelijks publiceren we meer dan 100 Plus-artikelen op onze site & app. Nieuws, achtergronden, analyses, reportages, interviews en columns. Word nu digitaal abonnee en kies voor een jaar lang korting of maandelijkse flexibiliteit.

Kies digitaal