Nederlandse tennissters kansloos tegen Frankrijk in Billie Jean King Cup

Lesley Pattinama-Kerkhove, eerder dit jaar tijdens Billie Jean King Cup. © ANP/HH

De Nederlandse tennissters hebben de play-off tegen Frankrijk om een plaats in de kwalificatieronde voor de Billie Jean King Cup Finals van volgend jaar verloren.

Redactie

Frankrijk kwam in Le Portel dankzij Caroline Garcia, afgelopen week nog winnaar van de WTA Finals, op een niet meer in te halen 3-0-voorsprong. Garcia, de nummer 4 van de wereld, was in twee sets te sterk voor Lesley Pattinama-Kerkhove: 6-2 6-3.

Wedstrijdverloop

In de eerste set ging het hard en was Garcia mede dankzij twee breaks op de opslag van Pattinama-Kerkhove binnen een halfuur klaar. De Française produceerde ook nog vijf aces. Garcia won in de tweede set meteen haar opslag, maar liet in de volgende lange game liefst zes breakkansen onbenut. In de vierde game was het bij het vierde breakpoint wel raak voor Garcia: 3-1. Die voorsprong gaf ze niet meer uit handen, al moest ze nog wel drie breakpoints wegwerken.

Nederland had vrijdag al de eerste twee enkelspelen verloren: Alizé Cornet was veel te sterk geweest voor Pattinama-Kerkhove waarna Suzan Lamens verloor van Diane Parry.

Schuurs

Voor de vorm volgde nog een dubbelspel waarin Demi Schuurs uit Nieuwstadt en Lamens nog wel een punt binnenhaalden door Chloé Paquet en Parry in twee sets te verslaan: 6-1 6-1.

Nederland miste in Le Portel Arantxa Rus. De beste Nederlandse op de wereldranglijst (117e) was niet beschikbaar. Arianne Hartono meldde zich een week voor het treffen om handhaving in de wereldgroep af met een blessure.

Lees ook: Tennissters na gemist matchpoint met 2-0 achter tegen Frankrijk

Wil je alle Plus-artikelen lezen?

Dagelijks publiceren we meer dan 100 Plus-artikelen op onze site & app. Nieuws, achtergronden, analyses, reportages, interviews en columns. Word nu digitaal abonnee en kies voor een jaar lang korting of maandelijkse flexibiliteit.

Kies digitaal