Vreugde en verdriet bij winnend Bevo

Foto ter illustratie.  © Getty Images

De handballers van Herpertz Bevo HC zijn weer een plekje gestegen in de BENE-League. In sporthal De Heuf werd KTSV Eupen overtuigend met 35-26 verslagen waardoor de thuisploeg de Belgische tegenstander passeert op de ranglijst.

Frans Jetten

Na een indrukwekkende minuut stilte in verband met het overlijden van clubman John van Ratingen ging de wedstrijd aanvankelijk gelijk op (10-11 na 20 minuten). Na de keeperswissel en de omzetting naar een 5-1 verdediging wisten de blauw-gelen kort voor rust een gaatje te slaan: 17-14.

In de tweede helft faalde de afwerking bij de thuisploeg iets te vaak maar dankzij de nodige goede reddingen van Van Grunsven, die een save-percentage van rond de 50 haalde, bleef de marge in stand. Met nog 10 minuten op de klok was het verschil bij 25-20 gemaakt maar de gretige ploeg van de tevreden Richard Curfs walste in de slotfase over de bezoekers heen.

Smet op de wedstrijd was de ogenschijnlijk ernstige knieblessure die Melle van Katwijk na rust opliep.

Wil je alle Plus-artikelen lezen?

Dagelijks publiceren we meer dan 100 Plus-artikelen op onze site & app. Nieuws, achtergronden, analyses, reportages, interviews en columns. Word nu digitaal abonnee en kies voor een jaar lang korting of maandelijkse flexibiliteit.

Kies digitaal