Scharn veegt SVH’39 compleet van de mat: ‘Het was weer Sjaan zondag’

© Getty Images/iStockphoto

Maastricht -

Scharn heeft er geen twijfel over laten bestaan wie het meeste recht had op de overwinning. SVH’39 uit Herkenbosch werd met maar liefst 5-0 van de mat geveegd.

Jos Graus

Het was weer Sjaanzondag, lees Scharn zondag. Dat wil zeggen dat alle teams hun wedstrijden thuis afwerkten. „Goed voor de saamhorigheid en het geeft ruimte voor de bemensing van de kantine”, aldus voorzitter Ben van Keulen. Overigens had het niet veel gescheeld, of de wedstrijd was niet doorgegaan. Scheidsrechter Johan Rosier uit Geleen moest nog voor het eerste fluitsignaal vanwege een opspelende kuit geblesseerd afhaken. In een mum van tijd werd echter arbiter Wil Joosten uit Maastricht opgetrommeld, die overigens zonder warming-up het duel foutloos tot een goed einde wist te brengen. Voor de gasten dus geen tevergeefse reis. Wél een terugreis zonder punten. Tot nu toe waren zij er sowieso nog niet in geslaagd om in een uitwedstrijd de volle winst te behalen.

Tegenstander

Aan Scharn-trainer Anton Vriesde was dit gegeven niet besteed. „Ik kijk niet naar statistieken, ik kijk ook niet wie er van de tegenstander speelt. Ik kijk wél naar hoe het team staat: 4-3-3 of iets dergelijks. Verder vind ik het jammer dat we afgelopen zondag vrij waren. Na de mindere start ging het namelijk steeds beter. Een onderbreking is dan niet prettig.”

Vriesde werd echter al snel door zijn team gerustgesteld. Doelpunten van Guillermo Kroon en Finn Lagerweij brachten Scharn rap in veilige haven. Een benutte strafschop van Kroon betekende de 3-0 ruststand en dat was veel te weinig gezien de talloze kansen op meer treffers. Moet wel gezegd worden, dat SVH-keeper Bart Beulen uitstekend werk verrichtte. Jammer dat uitgerekend hij direct na rust opzichtig in de fout ging. Hiervan profiteerde Casper van Delft: 4-0.

Sterkhouders

Al vroeg in de tweede helft ook het sein voor trainer Vriesde om te wisselen. Zijn sterkhouders ruimden het veld om ook de wisselspelers speelminuten te geven. Het spel vervlakte en er viel daardoor voor het publiek weinig meer te beleven. Mahdi El Haiba bedankte met de 5-0 zijn trainer voor de invalbeurt.

Aanvoerder Guy Went was een beetje verrast. „Ik had niet verwacht dat het vanmiddag zo makkelijk zou zijn. Ons doel is onveranderd. In de top drie eindigen, maar liefst de titel behalen.”