Verstappen weigert boze Pérez voor te laten: ‘In Abu Dhabi zal ik hem helpen’

Sergio Pérez en Max Verstappen zijn even niet de beste vrienden. © ANP/HH

De Grand Prix van Brazilië was een tumultueuze voor Max Verstappen. Hij botste met Lewis Hamilton, werkte zich weer naar voren en weigerde vervolgens om zijn teamgenoot Sergio Pérez voor te laten.

Redactie

Op de boardradio was duidelijk te horen dat de ploeg Verstappen vroeg om zijn teamgenoot voor te laten, maar dit vertikte hij. „Ik heb je de vorige keer al gezegd dat jullie dit niet meer aan mij moeten vragen, oké? Is dat duidelijk? Ik heb mijn redenen gegeven en daar blijf ik bij.”

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Bij Viaplay gaf hij een verdere toelichting op het incident. „De redenen hebben we net samen besproken. Ik ga hier niet vertellen wat ze zijn, daarom heb ik het niet gedaan. Natuurlijk als we volgende keer naar Abu Dhabi gaan en Checo heeft de punten nodig in de strijd met Charles Leclerc, dan kan ik hem helpen. Maar het is belangrijk dat we dit nu eerst hebben besproken.”

Kwalificatie Monaco

Hoewel Verstappen de reden weigerde te geven, lijkt het een reactie op de kwalificatie eerder dit jaar in Monaco, toen Pérez op zeer curieuze wijze crashte en een beter resultaat voor Verstappen dwarsboomde.

Lees ook: Verstappen zesde na touché met Hamilton, Russell schenkt Mercedes eerste seizoenszege

Pérez gaf bij FOX zijn onvrede te kennen over Verstappen. „Ik begrijp niet waarom hij mij de positie niet heeft gegeven, na alles wat ik voor hem heb gedaan. Als hij twee wereldtitels heeft, is dat door mijn hulp.” Op zijn boardradio zei Pérez kort na de finish. „Hij liet zien hoe hij echt is.”

Wil je alle Plus-artikelen lezen?

Dagelijks publiceren we meer dan 100 Plus-artikelen op onze site & app. Nieuws, achtergronden, analyses, reportages, interviews en columns. Word nu digitaal abonnee en kies voor een jaar lang korting of maandelijkse flexibiliteit.

Kies digitaal