The Prom: een eigentijdse Broadway musicalhit

Broadway-musical The Prom komt naar Limburg! De musical is gebaseerd op de film The Prom, die in 2020 op Netflix uitkwam, met de wereldberoemde actrice Meryl Streep in de hoofdrol. In deze musicalversie zijn hoofdrollen weggelegd voor onder andere Pia Douwes, Dennis Willekens, Joke de Kruijf, Barry Beijer en niet te vergeten Juliëtte van Tongeren die de sterren van de hemel speelt. Binnenkort is de musical The Prom te zien van 6 t/m 11 december in De Maaspoort in Venlo en op 28 en 29 december, 13 en 14 januari in Theater aan het Vrijthof in Maastricht.

Aangeboden door De Maaspoort en Theater aan het Vrijthof

Het verhaalThe Prom combineert een ontroerend coming-of-age verhaal van scholiere Emma, die door haar conservatief Amerikaanse gemeenschap niet met haar vriendinnetje Alyssa naar het eindejaarsbal mag, met een hilarische over-the-top protestactie van vier uitgedoofde Broadway sterren die opnieuw in de spotlight proberen te komen.

Als de ouderraad van school beslist om the prom, het eindejaarsbal, af te blazen omdat men de twee verliefde meisjes Emma en Alyssa niet accepteert, ontstaat er grote ophef. Zodra de vier Broadway sterren van dit conflict op de hoogte van raken, besluiten ze af te reizen naar de school van Emma om actie te ondernemen zodat het eindejaarsbal toch door kan gaan. Wat in eerste instantie voor de Broadway sterren bedoeld is als een wanhopige missie om weer positieve media-aandacht te krijgen, mondt uiteindelijk uit in een emotionele reis tot zelfacceptatie.

The Prom is een fantastische belevenis voor jong en oud, musicalliefhebbers en ook musical newbies. Hoewel de rode draad van het verhaal zelfacceptatie is, is de gehele musical verpakt in eindeloze humor en zelfspot. De flamboyante manier waarop de musicalartiesten groteske stereotypen en hun eigen vak eens goed op de hak nemen, wekt grote hilariteit op bij het publiek.

Pia Douwes maakt comebackNa enkele jaren van afwezigheid maakt musicalster Pia Douwes in The Prom haar comeback als Broadway ster Dee Dee Allen, een uitgerangeerde diva die maar niet kan inzien en dat haar tijd is geweest. Een egocentrische vrouw die zich verschuilt achter een façade, maar tegelijk iemand met wie je ook te doen hebt. Zelf zegt Pia over The Prom: “Het is een actueel thema, een musical met een message. Ik houd van theater met een diepere laag. Het is de taak van kunst om mensen een spiegel voor te houden, om hen te laten reflecteren op hun eigen bestaan… Het zeer belangrijke onderwerp van inclusie is verpakt in een feestje met volop humor. De boodschap komt zo veel beter en scherper over.”

Niet alleen Douwes speelt een glansrol. Juliëtte van Tongeren, die de hoofdrol van Emma op zich neemt, blijkt een van de grootste talenten van Nederland te zijn en speelt de rol van haar leven: van fragiel, angstig, weggepest tot sterke winnares, met bovenal een geweldige stem.

The Prom is van begin tot eind een feestje: van de decors, de kleurrijke glamouroutfits tot en met de flitsende dansnummers en de gevoelige ballads die je meenemen in het verhaal. De energie spat van de artiesten en van het podium af en brengt het echte Broadwaygevoel naar het publiek. Dus trek je mooiste outfit aan en kom kijken naar The Prom, een eigentijdse musicalhit die je echt moet beleven!

The Prom is in De Maaspoort in Venlo te zien van 6 t/m 11 december. Er zijn diverse gratis busroutes vanuit Weert, Echt, Venray en Panningen. Reserveer hier direct bij De Maaspoort in Venlo.

In Theater aan het Vrijthof in Maastricht is de musical te zien op 28 en 29 december, 13 en 14 januari. Reserveer hier direct bij Theater aan het Vrijthof in Maastricht.

Bekijk hier alle Limburgse data.