Martens keert terug bij Oranjevrouwen voor duel met Denemarken

Lieke Martens moest vrijdag tegen Costa Rica nog toekijken.  © ANP

Zeist -

Paris Saint-Germain-voetbalster Lieke Martens keert dinsdag terug op het veld als de Oranjevrouwen het in een oefenwedstrijd opnemen tegen Denemarken. Dat meldde bondscoach Andries Jonker tijdens de persconferentie van maandag. Lineth Beerensteyn (Juventus) en Daphne van Domselaar (FC Twente) maken eveneens hun opwachting in Zwolle.

Redactie

„Lieke speelt een gedeelte van de wedstrijd, als ze geen reactie krijgt op de training van vandaag. We moeten nog een keuze maken of ze begint aan de wedstrijd of van de bank komt. Ze zal in ieder geval geen 90 minuten spelen”, verklaarde Jonker. „Lieke zal tegen Denemarken achter de spits spelen, om Lineth heen.”

Martens kwam sinds het teleurstellend verlopen EK van afgelopen zomer niet meer in actie voor Oranje. De 29-jarige Limburgse aanvalster kampte met de naweeën van een blessure en kreeg tijdens de vorige interlandperiode rust. Ze ontbrak afgelopen week vanwege fysieke problemen op het trainingsveld en miste de 4-0-zege op Costa Rica van afgelopen vrijdag.

Eerste keeper

Ook Van Domselaar keert terug in het elftal. De eerste keepster zat tegen Costa Rica op de bank, terwijl Lize Kop een kans kreeg om zich te tonen. Beerensteyn krijgt tegen Denemarken eveneens speeltijd. „Zij was nog niet aan de beurt geweest”, aldus Jonker.

Esmee Brugts heeft een blessure overgehouden aan de wedstrijd tegen Costa Rica. De speelster van PSV zal dinsdag niet in actie komen.

De wedstrijd van de Oranjevrouwen tegen Denemarken staat dinsdag om 20.00 uur op het programma in Zwolle.

Wil je alle Plus-artikelen lezen?

Dagelijks publiceren we meer dan 100 Plus-artikelen op onze site & app. Nieuws, achtergronden, analyses, reportages, interviews en columns. Word nu digitaal abonnee en kies voor een jaar lang korting of maandelijkse flexibiliteit.

Kies digitaal