Connect College heeft sinds begin deze maand een Jongeren Informatie Punt (JIP) voor advies en een luisterend oor

Wethouder Inge Minkenberg van de gemeente Echt-Susteren en jongerenwerkers van Menswel en GroupXL hebben het JIP officieel geopend. © Gemeente Echt-Susteren

Echt
Silke van Deelen

In het Connect College in Echt is een Jongeren Informatie Punt (JIP) geopend. Jongeren kunnen op deze fysieke locatie in de middelbare school terecht voor informatie, advies en een luisterend oor.

De jongerenwerkers bemannen het JIP dat een plek heeft gekregen in lokaal f06. Elke maandag en donderdag van 13.30 tot 16.30 uur kunnen jongeren er binnenlopen met vragen over school, stage of werk. Of over geld, schulden, DUO (studiefinanciering) of andere dingen die moeten worden geregeld. “Maar ook met vragen over gezondheid of relaties met vrienden of ouders zijn jongeren welkom. Wil jij als jongere graag iets doen met jouw talenten, ben je op zoek naar een vrijetijdsbesteding of kun je een luisterend oor gebruiken? Loop binnen! Samen gaan we op zoek naar het antwoord of een oplossing”, zeggen de jongerenwerkers. “Alles wat voor een jongere belangrijk is, nemen we serieus. We luisteren, geven advies en kijken samen wat nodig is.”

De jongerenwerkers roepen ook jongeren die niet naar het Connect College gaan op om contact op te nemen als ze ergens tegenaan lopen. “App of bel ons! Je kunt ons ook ontmoeten op andere locaties.” Het jongerenwerk van Menswel en GroupXL staat ook in contact met scholen in Roermond en Sittard.

Jongeren kunnen de jongerenwerkers van Menswel bereiken op tel. 06-28214695 (Nadine) en 06-14906360 (Tom). Contact opnemen met Kim van GroupXL kan op 06-34339196.

Wil je alle Plus-artikelen lezen?

Dagelijks publiceren we meer dan 100 Plus-artikelen op onze site & app. Nieuws, achtergronden, analyses, reportages, interviews en columns. Word nu digitaal abonnee en kies voor een jaar lang korting of maandelijkse flexibiliteit.

Kies digitaal