Spaarrente voor het eerst in zes jaar terug op 1 procent

De eerste bank die 1 procent spaarrente biedt op de Nederlandse markt is een feit. De internationale kredietbank Bigbank uit Estland heeft de rente voor Flexibel Sparen dinsdag verhoogd van 0,8 naar 1 procent.

Chris Broesder

Bij de bank kan maximaal 100.000 euro gespaard worden tegen dit flexibele rentepercentage, waarbij vrij opgenomen en gestort kan worden. Er is geen minimaal bedrag dat gestort moet worden.

„De laatste keer dat de flexibele spaarrente op 1 procent stond was in juni 2016”, zegt spaarexpert Amanda Bulthuis desgevraagd. De laatste keer dat de gemiddelde spaarrente op dat percentage lag is zelfs alweer zeven jaar geleden, in 2015. Dat is nu nog lang niet het geval: de bekende grootbanken zitten nog allemaal onder de 0,5 procent. Rentes, zoals die van de Europese Centrale Bank, zijn dit jaar over het algemeen gestegen. De spaarrente volgt doorgaans.

Lees ook: ‘Spaarrente binnenkort misschien wel op 1 procent’

Wil je alle Plus-artikelen lezen?

Dagelijks publiceren we meer dan 100 Plus-artikelen op onze site & app. Nieuws, achtergronden, analyses, reportages, interviews en columns. Word nu digitaal abonnee en kies voor een jaar lang korting of maandelijkse flexibiliteit.

Kies digitaal