Nard Reijnders met Tijdreizigers onderweg naar vrede in Wereldpaviljoen Steyl

De Tijdreizigers. © Mischa Muijlaert

Steyl -

Componist/saxofonist Nard Reijnders uit Broekhuizenvorst is een muzikale duizendpoot. Samen met componist/arrangeur en pianist Edwin Schimscheimer en zangeres Maaike Widdershoven speelt hij zaterdag de voorstelling ‘Tijdreizigers onderweg naar vrede’ in het Wereldpaviljoen in Steyl.

Redactie

Nard en Edwin kennen elkaar al 35 jaar. „We kwamen elkaar als studiomuzikanten vaak tegen en hadden meteen een klik. Acht jaar geleden staken we voor het eerst de koppen bij elkaar om samen een programma te maken en bedachten het concept Tijdreizigers”, vertelt Reijnders. Ze traden op in het hele land en kregen lovende recensies. Omdat het concept zich uitstekend leent om een gast uit te nodigen werd Tijdreizigers II er een met Bart Schneemann, hoboïst/artistiek leider van het Nederlands Blazers Ensemble. Beide programma’s werden zowel in Schouwburg Venray als Venlo uitgevoerd. Tijdens een optreden (2019) in kasteel Heemstede ontmoetten Nard en Edwin zangeres Maaike Widdershoven. Dat klikte en daarmee was Tijdreizigers III geboren. Corona gooide echter roet in het eten met als gevolg uitstel. Begin dit jaar werd de draad weer opgepakt. En beïnvloed door de Oekraïne oorlog werd een geheel nieuw programma samengesteld met een actuele thematiek.

Verbroedering

Volgens Nard zijn door de eeuwen heen geweldige stukken geschreven die met vrede, oorlog, macht en liefde te maken hebben. Edwin, Maaike en Nard delen die thematiek op hun eigen wijze met het publiek. „Muziek verbindt en verbroedert”. Met als titel Tijdreizigers onderweg naar Vrede vertolkt het trio een combinatie van klassieke pareltjes en stukken uit lichte muziek en kleinkunst. Onder meer Puccini, Bernstein, Kurt Weill, maar ook Robert Long en Toon Hermans komen voorbij. „Door middel van muziek vieren we de vrede.”

Het bijzondere aan de Tijdreizigers is dat ze, naast het bespelen van meerdere instrumenten, tevens alle drie zowel hun wortels in de lichte als in de klassieke muziek hebben. Maaike, cum laude afgestudeerd, zong hoofdrollen in vijftien musicals en won drie awards. Edwin en Nard werkten met veel succes met talloze internationale producenten en artiesten. Nard heeft bijna een kwart eeuw met Herman van Veen samengewerkt en stond in alle grote theaters over de hele wereld. Ook als componist/arrangeur hebben Edwin en Nard een lange repertoirelijst.

Het concert in het Wereldpaviljoen Steyl begint om 20.00 uur. Kaartjes zijn verkrijgbaar via de website van het Wereldpaviljoen.

Wil je alle Plus-artikelen lezen?

Dagelijks publiceren we meer dan 100 Plus-artikelen op onze site & app. Nieuws, achtergronden, analyses, reportages, interviews en columns. Word nu digitaal abonnee en kies voor een jaar lang korting of maandelijkse flexibiliteit.

Kies digitaal