Dier van de week: Kater Jopie houdt van gezelschap, maar is ook gesteld op zijn zelfstandigheid

Jopie. © Dierenasiel De Beestenboel

Weert -

Dierenasiel De Beestenboel vangt voor bijna heel Midden-Limburg de honden en katten op. Genoeg aanbod dus voor Anne Vleeshouwers om elke week voor één van deze dieren extra aandacht te vragen. Deze week is Jopie aan de beurt, een gecastreerde kater van ongeveer 4 jaar.

Redactie

Hoe komt Jopie in het asiel terecht?

„Zoals elke kater die nog niet gecastreerd is, vond Jopie het waarschijnlijk leuk om op pad te gaan om achter de dames aan te jagen. Waarschijnlijk is hij tijdens één van deze avonturen te ver van huis geraakt, en op het verkeerde adres blijven rondhangen. Omdat niemand hem kende, is hij van de straat is gehaald in de hoop de eigenaar te vinden.”

Wat kun je over hem vertellen?

„In eerste instantie gedroeg hij zich behoorlijk macho en had moeite met zijn nieuwe omgeving en het maken van contact. Nu hij gecastreerd is, is hij veel opener geworden en kan hij ook genieten van contact met mensen. Hij blijft natuurlijk altijd wel een stukje van die stoere kater in zich houden, waardoor hij wel gesteld is op zijn zelfstandigheid.”

Waar zou hij het beste op z’n plaats zijn?

„Het zou fijn zijn als hij ergens zou kunnen wonen waar hij lekker naar buiten kan en zijn eigen territorium kan maken. Omdat hij zo lang kater is geweest, kan hij het beste niet bij een andere kater geplaatst worden. Hij is een fijn huisdier dat van gezelligheid houdt, maar zich ook prima zelfstandig kan vermaken.”

Ben je geïnteresseerd in dit dier? Neem vrijblijvend contact op met dierenasiel De Beestenboel, tel. 0495-563981 of mail naar asielweert@planet.nl. Kijk ook op de Facebookpagina.

Wil je alle Plus-artikelen lezen?

Dagelijks publiceren we meer dan 100 Plus-artikelen op onze site & app. Nieuws, achtergronden, analyses, reportages, interviews en columns. Word nu digitaal abonnee en kies voor een jaar lang korting of maandelijkse flexibiliteit.

Kies digitaal