Dier van de week: Spring-in-’t-veld Donny is leergierig en wil graag werken voor zijn baas

Donny. © Dierenopvang Op de Smakterheide

Smakt -

Elke week stelt Juanita Janssen van Dierenopvang Op de Smakterheide een dier voor dat op zoek is naar een nieuw thuis. Deze week is dat reutje Donny, die door persoonlijke omstandigheden van zijn baas in de opvang terecht is gekomen. Hij is een kruising Engelse Springer x Springer spaniël / Heidewachtel van 8 maanden oud.

Redactie

Wat is zijn leukste kenmerk?

„Hij is een actieve, fanatieke, gedreven hond in de omgang. Een leergierige, vrije spring-in-’t-veld die graag wilt werken voor zijn baas!”

Wat is zijn favoriete bezigheid?

„Donny is een hond en een rassen-mix die aan het werk gehouden moet worden. Driemaal daags een rondje rondom huis is niet genoeg. Hij is een sociale hond in de omgang naar soortgenoten en gaat er graag mee op uit.”

Heeft hij minpuntjes?

„Hij is gefokt uit jacht getrainde ouders, dit is niet perse een minpunt. Echter zal hij op de juiste manier verder getraind moeten worden. Wanneer dit advies niet ter harte genomen wordt, zal hij zich ontwikkelen tot een hond met gedragsproblemen.”

Wat voor baas zoeken jullie?

„We zoeken voor Donny een baas die ervaring heeft met dit type hond en beseft wat deze nodig heeft. Jachttraining of speuren zou geweldig voor hem zijn.”

Wil je kennismaken met Donny? Neem vrijblijvend contact op met Dierenopvang Op de Smakterheide, St. Jozeflaan 2, 5817 AC Smakt-Venray. Tel. 0478-639062 of via info@smakterheide.nl. Alle dieren zijn te bekijken op www.smakterheide.nl.Dierenambulance Centrale: tel. 0478-220800.Dierenthuiszorg: tel. 06-15206013.

Wil je alle Plus-artikelen lezen?

Dagelijks publiceren we meer dan 100 Plus-artikelen op onze site & app. Nieuws, achtergronden, analyses, reportages, interviews en columns. Word nu digitaal abonnee en kies voor een jaar lang korting of maandelijkse flexibiliteit.

Kies digitaal