Groot onderhoud aan fietspad in Afferden

Bergen -

De gemeente Bergen is dinsdag 15 november gestart met grootschalig onderhoud van het fietspad naast de Groene Streep in Afferden. De werkzaamheden duren drie tot vier weken.

Het gaat over de fietsverbinding tussen Hengeland en fietsknooppunt 43 ter hoogte van de onverharde weg Nieuw Erf. De weg Groene Streep blijft tijdens de werkzaamheden gewoon beschikbaar voor verkeer. De fietsverbinding wordt tijdens de werkzaamheden afgesloten. Aanwonenden blijven bereikbaar en worden hier per brief verder over geïnformeerd.

Aanleiding

Op verschillende plekken is de verharding van het fietspad beschadigd door boomwortels. Hierdoor komen het comfort en de veiligheid van de weggebruikers in het gedrang. Op dit moment worden fietsers hiervoor gewaarschuwd met verkeersborden.

Werkzaamheden

De huidige verharding wordt opgebroken en vervangen door een geheel nieuw fietspad van grauwacke (een soort gesteente). Het nieuwe fietspad wordt bovendien verbreed.

Klik hier voor meer informatie.

Wil je alle Plus-artikelen lezen?

Dagelijks publiceren we meer dan 100 Plus-artikelen op onze site & app. Nieuws, achtergronden, analyses, reportages, interviews en columns. Word nu digitaal abonnee en kies voor een jaar lang korting of maandelijkse flexibiliteit.

Kies digitaal