Belastingtelefoon na tweeënhalve dag vol storingen weer bereikbaar

Ter illustratie. © ANP / DE VRIES MEDIA

De Belastingtelefoon is na tweeënhalve dag vol storingen weer bereikbaar. De systemen van de fiscus kampten sinds het begin van de week met storingen, waardoor een belletje naar de fiscus er niet in zat.

Redactie

Het probleem ontstond afgelopen weekend toen de Belastingdienst een interne update wilde doorvoeren. Die ging fout, waardoor de systemen er bij de fiscus uit lagen. Daarom werd ook de Belastingtelefoon uit de lucht gehaald, omdat de medewerkers toch niet bij de gegevens konden om mensen ook daadwerkelijk te helpen.

Terugbelverzoek

Dinsdag werkten de systemen wel weer, maar lag de Belastingtelefoon er ineens uit door een ander probleem. Bellen naar de fiscus kon niet, al was er wel de optie om een terugbelverzoek online in te dienen. Ook dat probleem hield een dag lang aan.

Pas in de loop van woensdag zijn alle problemen weer opgelost en is de Belastingtelefoon weer bereikbaar. Een woordvoerder laat weten wel te verwachten dat het vandaag behoorlijk druk is, met alle vragen die mensen de afgelopen dagen niet hebben kunnen stellen.

Lees ook: Belastingtelefoon ligt eruit door ict-problemen fiscus