Turnsters van Hosema uit Horst pakken twee keer goud in Panningen

Panningen

De eerste plaatsingswedstrijd van het KNGU (Koninklijke Nederlandse Gymnastiek Unie) voor dit turnseizoen stond in het weekend van zaterdag 12 november en zondag 13 november op het programma in de Puishof in Panningen.

In Panningen mochten de dames van Hosema uit Horst in Supplement E, N4 en N5 (team 1) het spits afbijten. Dat resulteerde in goud bij Supplement E en N4, terwijl bij N5 zilver werd veroverd.

De turnsters werken dit seizoen twee of drie voorwedstrijden in teams af waarna ze kunnen doorstromen naar een eventuele teamfinale, individuele finale of een toestelfinale. Dit is allemaal per niveau verschillend. Ze turnen op de onderdelen balk, brug, vloer en sprong.

De tweede KNGU plaatsingswedstrijd is op zaterdag 10 december en zondag 11 december. Dan is de organisatie in handen van Hosema.

Wil je alle Plus-artikelen lezen?

Dagelijks publiceren we meer dan 100 Plus-artikelen op onze site & app. Nieuws, achtergronden, analyses, reportages, interviews en columns. Word nu digitaal abonnee en kies voor een jaar lang korting of maandelijkse flexibiliteit.

Kies digitaal