Regen en ongelukken leiden tot drukste ochtendspits van het jaar

© ANP / ANP

Nederweert -

Regen en ongelukken leiden donderdag tot de drukste ochtendspits van het jaar tot dusver. Rond 08.00 uur stond er 940 kilometer, laat een woordvoerster van de ANWB weten. Het vorige record was op dinsdag 27 september, toen stond er 925 kilometer file in de ochtendspits.

Redactie

Op de A2 van Nederweert richting Eindhoven vond donderdagochtend een ongeluk plaats. De linkerrijstrook was daardoor tijdelijk dicht. De vertraging liep op tot 50 minuten vanaf afslag Kelpen-Oler.

Door de regen zijn de dagelijkse files langer dan gebruikelijk, omdat mensen voorzichtiger rijden. Maar ook ongelukken leiden tot vertraging. Zo is er op de A12 bij Arnhem anderhalf uur vertraging door een ongeluk. Ook op de A1 van Hengelo naar Apeldoorn is bijna een uur oponthoud door pech.

Vanwege het slechte weer wordt ook een drukke avondspits verwacht. Rijkswaterstaat adviseert mensen, indien mogelijk, thuis te werken of buiten de spits de weg op te gaan.

De drukste avondspits van het jaar werd begin deze maand gemeten. Op donderdag 3 november stond er op het hoogtepunt ruim 1220 kilometer file op hoofd- en andere wegen.

Wil je alle Plus-artikelen lezen?

Dagelijks publiceren we meer dan 100 Plus-artikelen op onze site & app. Nieuws, achtergronden, analyses, reportages, interviews en columns. Word nu digitaal abonnee en kies voor een jaar lang korting of maandelijkse flexibiliteit.

Kies digitaal