Limburgse GGD’s opnieuw winnaar van Gouden Handje

Het programma ‘Nu Niet Zwanger’ van de Limburgse GGD’s heeft Het Gouden Handje gewonnen. © GGD

Heerlen -

Het programma ‘Nu Niet Zwanger’ van de Limburgse GGD’s heeft Het Gouden Handje gewonnen, een Limburgse prijs voor het best professionele initiatief met betrekking tot kindermishandeling. De Limburgse GGD’s winnen de prijs voor het tweede jaar op rij.

redactie

De prijs werd 16 november uitgereikt tijdens de conferentie van de beweging Limburg tegen Kindermishandeling.

Kwetsbaar

‘Nu Niet Zwanger’ ondersteunt vrouwen en mannen in een kwetsbare situatie bij het maken van een bewuste keuze met betrekking tot hun kinderwens of zwangerschap. Dit doen de Nu Niet Zwanger-professionals door een open en eerlijk gesprek aan te gaan over kinderwens, seksualiteit en anticonceptie. Het programma heeft als doel om onbedoelde zwangerschappen te voorkomen en cliënten regie terug te geven over hun kinderwens.

Het Nu Niet Zwanger-team van de Limburgse GGD’s werkt hiervoor samen met het medisch en sociaal domein. Zij voorzien professionals van training en nodige informatie, zodat ook hun cliënten passende ondersteuning krijgen.

Bespreekbaar

„Cliënten vinden het in grote meerderheid fijn als de hulpverlener de kinderwens bespreekbaar maakt. Ze voelen zich gesteund en gerespecteerd in de gesprekken”, zo laat de GGD weten. „Cliënten krijgen meer zelfvertrouwen en durven zelf de regie te pakken over hun kinderwens en hun leven.”

De Limburgse GGD’s winnen de prijs voor het tweede jaar op rij. Vorig jaar ontvingen ze het Gouden Handje voor het programma Voorzorg. Beiden programma’s zijn onderdeel van het landelijke programma Kansrijke Start. In Zuid-Limburg is Kansrijke Start aangesloten bij het programma Trendbreuk Zuid-Limburg.

Het programma Nu Niet Zwanger wordt mede mogelijk gemaakt door subsidie van alle Limburgse gemeenten.

Wil je alle Plus-artikelen lezen?

Dagelijks publiceren we meer dan 100 Plus-artikelen op onze site & app. Nieuws, achtergronden, analyses, reportages, interviews en columns. Word nu digitaal abonnee en kies voor een jaar lang korting of maandelijkse flexibiliteit.

Kies digitaal