Dier van de week: Bert en Ernie zoeken samen een nieuw thuis na het overlijden van hun baasje

Bert (links) en Ernie. © Dierenbeschermingscentrum Limburg

Born -

In Dierenbeschermingscentrum Limburg zitten tientallen honden, katten, konijnen en vogels die dolgraag een nieuw baasje willen. Elke week zet Saskia Thijssen er één in het zonnetje. Dit keer zijn dat Bert en Ernie.

Redactie

Wie zijn Bert en Ernie en waarom zitten ze in het asiel?

„Bert en Ernie zijn naar de opvang gekomen omdat hun baasje is overleden. Helaas weten we weinig over hun achtergrond en leeftijd maar onze dierenarts heeft ze op ongeveer zes jaar oud geschat.”

Omschrijf hun karakter.

„Ze hebben altijd een vrouwelijk baasje gehad en lijken daarom niet erg goed aan mannen te zijn gewend. Nu ze iets langer in de opvang zijn, zien we dat ze steeds meer op hun gemak zijn en ook wel het gezelschap van mensen opzoeken. Ernie is erg speels en loopt het liefst de hele dag met zijn bal in zijn mond. Hij houdt erg van spelen en kan eindeloos apporteren. Bert heeft niet zo veel met balletjes maar rent soms wel eens blaffend met Ernie mee als er een bal gegooid wordt. Ze zijn zindelijk en lopen netjes aan de riem.”

Wat voor baas zoeken jullie?

„We zoeken voor Bert en Ernie een baas die ze samen een nieuw huisje kan bieden. Waarschijnlijk zullen ze eerder en beter wennen bij een vrouwelijk baasje dan bij een man. Hun nieuwe baas zal in eerste instantie wat geduld moeten hebben omdat ze toch even nodig hebben om te wennen. We plaatsen hen niet in een gezin met kinderen want dit zijn ze helemaal niet gewend.”

Ben je op zoek naar leuk gezelschap en heb je plek voor dit duo? Stuur dan een mail naar limburg@dierenbescherming.nl.

Wil je alle Plus-artikelen lezen?

Dagelijks publiceren we meer dan 100 Plus-artikelen op onze site & app. Nieuws, achtergronden, analyses, reportages, interviews en columns. Word nu digitaal abonnee en kies voor een jaar lang korting of maandelijkse flexibiliteit.

Kies digitaal