Max Verstappen aan kant tijdens eerste vrije training in Abu Dhabi

© Anadolu Agency via Getty Images

Abu Dhabi -

Max Verstappen komt vrijdag niet in actie tijdens de eerste vrije training in aanloop naar de slotrace van komende zondag in Abu Dhabi. Op de plek waar de Nederland vorig jaar op dramatische wijze zijn eerste wereldtitel veroverde, moet hij zijn RB18 afstaan aan junior-rijder Liam Lawson, een 20-jarige Nieuw-Zeelander.

redactie

Alle Formule 1-teams zijn in het kader van de ’Young Driver Sessions’ verplicht om jaarlijks twee keer een coureur met minder dan twee raceweekeindes achter zijn naam meters laten maken in een vrije training. Eerder dit seizoen in Spanje maakte Sergio Pérez al plaats voor Juri Vips.

Afgesloten

Volgende week vinden na de race in Abu Dhabi nog twee testdagen plaats op het Yas Marina Circuit. Vermoedelijk komt Verstappen dan ook in actie.

Het Formule 1-seizoen wordt dit weekeinde afgesloten. Viervoudig wereldkampioen Sebastian Vettel neemt in het Midden-Oosten afscheid van de sport. Ook Daniel Ricciardo (McLaren), Mick Schumacher (Haas) en Nicolas Latifi komen voor de voorlopig laatste keer in actie. Zijn hebben geen zitje voor volgend jaar.