Max Verstappen haalt uit na bedreigingen: ‘Meest vreselijke dingen gelezen’

© ANP / EPA

Abu Dhabi -

Max Verstappen heeft donderdag hard uitgehaald richting de zogeheten ’toetsenbordkrijgers’. De wereldkampioen werd de afgelopen dagen op sociale media, net als diverse familieleden, overladen met haatberichten van mensen die boos op hem waren omdat hij zijn teamgenoot Sergio Pérez in Brazilië niet voorbij liet.

Lars van SoestBron: De Telegraaf

„Mijn zus, mijn moeder, mijn vader en mijn vriendin zijn bedreigd. Het gaat veel te ver. Het moet stoppen. Als je een probleem hebt met mij, prima, maar ga niet achter mijn familie aan. Dat is onacceptabel. Ik heb echt de meest vreselijke dingen gelezen. Mijn zus stuurde me zelfs een bericht dat er echt iets aan gedaan moet worden.”

Inmiddels is Red Bull Racing door het stof gegaan naar aanleiding van het voorval tussen Verstappen en Pérez. De leiding heeft naar eigen zeggen niet goed gehandeld in aanloop naar en tijdens de race.

Lees ook: Red Bull Racing trekt boetekleed aan na teamorder aan Max Verstappen: ‘We hebben een aantal fouten gemaakt’

Wil je alle Plus-artikelen lezen?

Dagelijks publiceren we meer dan 100 Plus-artikelen op onze site & app. Nieuws, achtergronden, analyses, reportages, interviews en columns. Word nu digitaal abonnee en kies voor een jaar lang korting of maandelijkse flexibiliteit.

Kies digitaal