Acteur Thijs Römer vervolgd voor zedendelicten

© ANP/HH

Het Openbaar Ministerie (OM) gaat acteur Thijs Römer (44) strafrechtelijk vervolgen voor seksueel grensoverschrijdend gedrag.

Redactie

Dat bevestigt het arrondissementsparket Noord-Nederland aan het ANP na berichtgeving van RTL Boulevard. Het gaat om onlinezedendelicten met drie minderjarige meisjes die ten tijde van het delict in de leeftijd van 14 tot en met 16 jaar oud waren.

De delicten dateren van 2015 tot eind 2017. Het Openbaar Ministerie meldt dat er geen fysiek contact is geweest tussen Römer en de slachtoffers. De zaak zal in 2022 nog niet voorkomen, maar wordt volgend jaar behandeld, aldus het OM.

Ontkenning

Römer heeft die beschuldigingen destijds ontkend. „Tot op heden voelde ik mij niet genoodzaakt hierop te reageren”, schreef de acteur in mei op Twitter. „Het verhaal over een toentertijd 14-jarig meisje waarmee ik grensoverschrijdend contact zou hebben gehad, gaat mij als vader van een tienerdochter en weldenkend mens echter een brug te ver.”

De vrouw liet later weten spijt te hebben dat ze haar beschuldigingen via Twitter had gedeeld, maar nam ze niet terug. In september maakte Römer bekend dat hij zijn agenda „voor de komende tijd” leeg had gehaald. De acteur gaf als reden dat hij het afgelopen jaar te veel had gewerkt en daarom rust nam.

Wil je alle Plus-artikelen lezen?

Dagelijks publiceren we meer dan 100 Plus-artikelen op onze site & app. Nieuws, achtergronden, analyses, reportages, interviews en columns. Word nu digitaal abonnee en kies voor een jaar lang korting of maandelijkse flexibiliteit.

Kies digitaal