‘Acht spelers Ecuador omgekocht om openingsduel van Qatar te verliezen’

Het elftal van Ecuador eerder dit jaar voor aanvang van een oefenduel tegen Japan. © ANP/HH

Nog voor de start van het om diverse redenen beruchte WK 2022 komende zondag is er mogelijk een nieuw schandaal op handen. De Bahreinse journalist en onderzoeker Amjad Taha beweert dat spelers van Ecuador omgekocht zijn om de openingswedstrijd met 1-0 te verliezen van gastland Qatar.

Redactie

Volgens Taha, die als regionale directeur werkt voor het British Middle East Center for Studies and Research, zijn er acht Ecuadorianen omgekocht. Daarmee is naar verluidt een totaalbedrag van 7,4 miljoen dollar (7,1 miljoen euro) gemoeid. De wedstrijd zou in 1-0 moeten eindigen, dankzij een doelpunt na rust. „Vijf Qatarese en Ecuadoriaanse insiders hebben dit bevestigd. We hopen uiteraard dat het niet waar blijkt te zijn. We hopen dat deze openbaring de omkoping zal beïnvloeden. De wereld moet zich verzetten tegen de corruptie bij de FIFA.”

Qatar en Ecuador openen het WK 2022 zondag om 17.00 uur Nederlandse tijd in Al Kwhar in het Al-Bayt Stadium. Nederland speelt een dag later op hetzelfde tijdstip zijn eerste wedstrijd tegen Senegal.

Bekijk hier de nieuwe aflevering van ‘Komt dat Schot’, het online voetbalprogramma van De Limburger:

2022-11-17 Komt Dat Schot. © De Limburger

Wil je alle Plus-artikelen lezen?

Dagelijks publiceren we meer dan 100 Plus-artikelen op onze site & app. Nieuws, achtergronden, analyses, reportages, interviews en columns. Word nu digitaal abonnee en kies voor een jaar lang korting of maandelijkse flexibiliteit.

Kies digitaal